/header.jpg

Omlouváme se, prodejna v Praze je z preventivních důvodů do úterý 31.3. uzavřena. Pokud jste si nestihli vyzvednout svoji objednávku, neváhejte nás kontaktovat, rádi Vám ji zašleme. Děkujeme za pochopení. Prodejna v Radvánovicích je v provozu, expedice a doručování objednávek také. Pokud je to možné, volte prosím platbu předem (online), tak aby byl omezen kontakt při předání zásilky. V případě dobírky budete vyzvání k platbě kartou, kurýrní společnosti aktuálně neoperují s hotovostí. Děkujeme. Aktuální výkupní cena vosku 210 Kč/kg, výměna za mezistěny 35 Kč/kg.

Sušička na pyl

TiskEmail
Sušička na pyl
Cena:3890,00 Kč
Cena bez DPH:3214,88 Kč
Dostupnost:

Kód zboží:  3258
Sušička na pyl
Sušička na pyl
Sušička na pyl

Sušička na rouskový pyl 6, 8, nebo 10 zásuvek.


Sušička na rouskový pyl. Na výběr máte z několika velikostí. Například 6, 8 nebo 10 zásuvkami. Vyzkoušejte sušičku pylu s kapacitou jednoho zásuvky na 0,5 – 1 kg podle vlhkosti. Sušička na rouskový pyl s digitálním termostatem o rozpětí 29 až 63 °C. Plastové zásuvky z pružného plastu s otvory na 75 % povrchu. Ohřev a výkoný ventilátor je připevněn na zadní straně. Výška jedné zásuvky je 3 cm.

Rozměry:
330 x 460 x 220 mm (6 zásuvek) 220/110V, 60/50 Hz, 600W
330 x 470 x 288 mm (8 zásuvek) 220/110V, 60/50 Hz, 600W
330 x 470 x 351 (10 zásuvek) 220/110V, 60/50 Hz, 600W

Teplota na sušení by měla být 35 až 40 ° C (aby se pyl nepřehřál jelikož ztrácí své cenné vlastnosti při teplotách nad 40 ° C). Tloušťka vrstvy pylu by neměla přesáhnout 1 cm. Při prvním sušením můžete umístit vrstvu o tloušťce 2-3 cm. Doporučujeme několikrát promíchat  hlavně v první fázi sušení. Proces sušení pylu trvá 1 až 3 dny, v závislosti na relativní vlhkosti vzduchu. Sušený pyl by měly být uložený ve vzduchotěsné nádobě na suchém a chladném místě.

Přibližné složení pylu: bílkoviny 22%, voda 16%, sporopolenin2 15%, sacharóza 11%, tuky 7%, popeloviny 6%, fruktóza 5%, celulóza 5%, glukóza 4%, škrob 2%, ostatní 3 %. Pyl je bohatý na vitamíny, minerály a stopové prvky.

Odběr rouskového pylu. Do česna nebo do dna se umístí pylochyt - tedy destička s otvory 4,8 mm velkými. Včely jí musí prolézt a přitom ztratí pylové rousky. Včelař je odebírá jednou denně z nádoby pod pylochytem.


Hodnocení

Podle mě levnější sušičku získáte tak, že zakoupíte běžnou sušičku na ovoce v elektru.
Tomáš Lesa